Haselbacher vojnogroblje

 5280 Haselbach u Braunau am Inn - Austrija

Na groblju bivše I POW kamp n Braunau - je posebno mjesto, što mnogi ne znaju Haselbach. On je mali ostatak nekada ogromnom skladištu, koja može primiti 20-24000 čovjek ponudio. Ovdje su katolička, protestantska i pravoslavci, židovi i muslimani uz bok mirno zakopana.

Izvod iz predavanja mr. F. Kotanko prigoda seoske večer u Haselbach

Kriegerfriedhof

je ostatak ogromnog POW logora, a obje strane Mattig kilometru sada traju i prostor za 24 000 ljudi u ponudi više loša nego dobra.

Više od 1.400 ratnih zarobljenika, da neki članovi osoblja zaduženog za sigurnost, ubijeno je tijekom rata i pokopani su u posebno izgrađen kamp groblju.To je groblje, čija je ukupna površina je u dva dijela obuhvaća oko 12.000 m², jedini vidljivi spomenik posvećen skladišta i putnika. Prema informacijama na plak ovdje 739 Rusa, 637 Talijana, 30 Austrijanaca, 15 Srba, 4 Mađarska, 12 nepoznanice su pokopani iz 1. svjetskog rata. Tu su također poznati po imenu, ali i nepoznati građani iz bivšeg Sovjetskog Saveza koji su bili deportirani na prisilni rad za vrijeme 2. svjetskog rata u Austriju. Vlasništvo je u načinu na koji Bundesimmobiliengesellschaft Republika Austrija, nadzor je austrijski Crni križ - Rat Graves, Ured Linz, režirao i, trenutno, radi u suradnji s lokalnim vlastima iz lokalnih groblja nadzornika Erwin Forsthofer.

Groblje je dugo vremena daleko, malo pažnje i jedva posjetio. Tek nakon 1960 je počela obnova koje su podržane i iz Njemačke. Dana 20. kolovoza 1971., groblje, sada se zove Kriegerfriedhof Braunau-Haselbach, reconsecrated. Dana 27. svibnja 1988. godine, blagoslov i otkrivanjem 2 obeliska s četiri brončane plakete s imenima talijanske ratne mrtvih iz Prvog svjetskog rata. U sjećanje na židovske, muslimanske i pravoslavne grobovi vlastiti spomenici podignuti su, što su, a predstavljen je 23. 10. 2005. godine u međuvjerskom komemoraciji.

Dakle, danas je groblje posljednje počivalište za katolika, protestanata i pravoslavaca, Židova i muslimana i mjesta sjećanja, ali u isto vrijeme pruža miran oaza koja vas poziva da misle.

Kommentar schreiben

Kommentare: 0
Flag Counter